Κολπική Ατροφία & Χαλάρωση

Οι γυναίκες που εισέρχονται στην περίοδο της εμμηνόπαυσης συχνά εμφανίζουν πολλά συμπτώματα, όπως κολπική ξηρότητα, κνησμό, επώδυνη επαφή, φτωχή λίπανση, μειωμένη ερωτική διάθεση και περιορισμένη ελαστικότητα και τόνο του κολπικού μυός. Η κατάσταση αυτή περιγράφεται επίσης ως κολπική ατροφία και ακολουθεί τη μείωση της παραγωγής οιστρογόνων από τις ωοθήκες. Ακόμη, συμπεριλαμβάνει τη σταδιακή αραίωση των επιθηλιακών ιστών των γεννητικών οργάνων, του βλεννογόνου του κόλπου και του αιδοίου, των οποίων το πάχος μειώνεται και έτσι καθίστανται πιο εύθραυστα, ευερέθιστα και ευαίσθητα στο τραύμα.

Οι περισσότερες αλλαγές στη φυσιολογία και ψυχικές αλλαγές που εμφανίζονται κατά την εμμηνόπαυση μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα της σεξουαλικής ζωής σε μια σχέση.

Οι περισσότερες από τις ουρογεννητικές παθήσεις που συνδέονται με την εμμηνόπαυση ακολουθούν τη μείωση της παραγωγής οιστρογόνων από τις ωοθήκες. Αυτό συνεπάγεται τη βαθμιαία αραίωση των επιθηλιακών ιστών των γεννητικών οργάνων, του βλεννογόνου του κόλπου και του αιδοίου, των οποίων το πάχος και η υγρασία μειώνονται και γίνονται πιο εύθραυστα, ευερέθιστα και ευαίσθητα σε τραύματα.

Για το λόγο αυτό, η ορμονική θεραπεία υπήρξε για μεγάλο χρονικό διάστημα η χρυσή πρότυπη θεραπεία για μετεμμηνοπαυσιακά συμπτώματα.

Προεμμηνοπαυσιακός κολπικός ιστός / μετεμμηνοπαυσικός κολπικός ιστός
Προεμμηνοπαυσιακός κολπικός ιστός / μετεμμηνοπαυσικός κολπικός ιστός

Το Juliet είναι μια ελάχιστα επεμβατική θεραπεία, σκοπός της οποίας είναι να αποκαταστήσει τον αρχικό μεταβολισμό του συνδετικού ιστού και να βελτιώσει την κατάσταση του βλεννογόνου, διεγείροντας μια διαδικασία νεοκολλαγόνωσης. Αυτό οδηγεί στην αποκατάσταση του μεταβολισμού του συνδετικού ιστού και στη βελτίωση της κατάστασης του βλεννογόνου. Αυτό μεταφράζεται σε εξασθένηση των συμπτωμάτων, η οποία μπορεί να γίνει αντιληπτή αμέσως μετά την πρώτη θεραπεία. Ο εσωτερικός βλεννογόνος ανακτά την ελαστικότητα και τη λίπανσή του, αποκτώντας πάχος και απαλότητα. Ο κνησμός, ερεθισμός και πόνος κατά τη διάρκεια της επαφής εξαφανίζονται. Η δράση αυτή συνεχίζει το ευεργετικό της αποτέλεσμα ακόμη και μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας και, για το λόγο αυτό, πολλές γυναίκες αναφέρουν περαιτέρω βελτιώσεις κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα μετά τη θεραπεία.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Juliet Video